Historie

 
luchtfoto-1970
 
Van het ophalen van oud papier naar een Autorecycling & Autodemontage bedrijf
In de jaren vijftig begon een jonge Frans van den Mosselaar met het ophalen van oud papier bij bedrijven en particulieren. Na dit een tijd te hebben gedaan had hij genoeg geld verdient om zijn eerste vrachtwagentje te kopen. Dit was een driewielige Tempo. In de loop van de jaren begonnen zijn klanten hem oud ijzer aan te bieden en later ook volledige auto's. Mensen kregen in de gaten dat Frans een aantal auto's had ingekocht. Dit betekende dat hij vragen kreeg naar auto-onderdelen. Frans sloopte deze onderdelen van de auto's af en begon ze te verkopen. Zo ondernemd als hij was ging Frans op zoek naar meer afgedankte auto's en zo brak het tijdperk van Autosloperij Frans van den Mosselaar aan.
 
oud-51  oud-6
 
In de jaren zestig en zeventig bleef de autosloperij alsmaar groeien. Er werden steeds meer auto's ingekocht en gesloopt. De gesloopte onderdelen werden verkocht aan particulieren en garagebedrijven in de buurt. Het duurde echter niet lang voordat de eerste klanten uit het buitenland zich meldden. Zo werd de eerste container verkocht met besteming Israël. De vraag naar onderdelen werd steeds groter. Het aanbod van schadeauto's groeide daarintegen niet mee. Daarom besloot Frans op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Hij kwam net over de grens terecht in De Lutte bij Enschede. Daar werden jongere schade auto's verkocht. Hier had Frans wel oren naar, want de vraag naar onderdelen van jonge auto's was enorm gestegen.
 
De aankoop van jonge schade auto's luidde het tijdeperk ''Modernste autosloperij'' in. Eind jaren zeventig ontwikkelde Frans van den Mosselaar zich tot de modernste sloperij van Nederland op het gebied van de verkoop van auto-onderdelen. Garagebedrijven uit heel Nederland kwamen naar Dongen om onderdelen te kopen. Zo onstond de lijfspreuk: ''Als van den Mosselaar het niet heeft, dan heeft niemand het''.
 
In de loop van de jaren tachtig werd er veel gedaan aan het bouwen van een volledige kop of kont van een auto. De vraag hiernaar groeide explosief. Als een auto voorschade had werd er een volledig niewe kop aan gemonteerd.
 
Ook de export stond niet stil. Uit alle hoeken van de wereld kwamen er mensen kijken wat Frans van den Mosselaar allemaal te koop had. Had Frans zelf niet genoeg onderdelen werd er bij collega slopers voorraad ingekocht om de containers van zijn klanten te kunnen vullen.
 
Door al de ontwikkelingen die het bedrijf door de jaren heeft meegemaakt, heeft de industrie Frans als handelaar en collegasloper steeds beter leren kennen. Hij werd steeds meer om advies gevraagd. Hierdoor kwam er een idee om met een tweetal andere slopers een organisatie op te zetten die de belangen van de Nederlandse autosloperijen behartigde. Zo onstond de Stiba.
 
Het einde van de jaren tachtig brak aan en er werd steeds meer aandacht besteed aan het milieu. Men was op zoek naar de beste manier om een auto zo goed mogelijk te recyclen. Dit betekende dat alle bruikbare grondstoffen moesten worden verwijderd om hergebuikt te worden. Denk hierbij aan het verwijderen van het pursschuim uit stoelen, het verwijderen van glas en alle vloeistoffen die in de auto zaten werden milieuvriendelijk verwijderd.
 

Frans is zelf op zoek gegaan naar een manier om het verwerken en recyclen van auto’s zo milieuvriendelijk te maken. Hiervoor is in het begin van de jaren negentig de eerste demontagelijn ontworpen. Deze demontagelijn maakte het mogelijk om alle materialen die recyclebaar zijn aan een auto te verwijderen. Om deze materialen af te voeren zijn wij in 1995 een samenwerking aangegaan met Auto Recycling Nederland (ARN). Voor meer informatie hierover klik hier.

In 2003 heeft Frans het stokje doorgegeven aan zijn zoons Michel en John die tot op de dag van vandaag bezig zijn met het verwerken van voertuigen en het plan is dit voor onbepaalde tijd te blijven doen. Meer informatie hier over kunt u terugvinden in het menu onder ''over ons''.

 

 
 

telefoon nummer van den mosselaar dongen

Contactgegevens

Watertorenstraat 6a
5102 AG Dongen
The Netherlands

Tel.
Fax
KvK nr.
RDC nr

E-mail.

: +31 162 31 29 71
: +31 162 31 86 86
: 18131907
: 916676

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Geopend
Maandag t/m vrijdag:
08.30 - 12.00
13.00 - 17.30
Zaterdag
09.00 - 13.00
 
Gesloten
Maandag 4 maart
Zon- en feestdagen